Koszyk

Brak produktów

Dostawa 0,00 zł
Suma 0,00 zł

Koszyk Dalej

Wysyłka
eBiuletyn-Newsletter

Szukaj

Mąka Bananowa BIO 250 g Batom

20,90 zł

Mąka Bananowa BIO 250 g Batom



Mąka Bananowa BIO 250 g Batom

Opis:
Mąka z bananów warzywnych (plantany, platany) jest neutralna w smaku można więc przyrządzać z niej dania zarówno słodkie jak i wytrawne. Doskonała także jako zagęszczacz do zup lub sosów. Może być jedzona na surowo, np. w koktajlach. Mąka z bananów nadaje się też do robienia gofrów i naleśników.
Jest naturalnie bezglutenowa, świetnie nadaje się do wszelkich wypieków oraz do przygotowywania deserów. 
Szeroko stosowana w Afryce do przygotowania tradycyjnej potrawy zwanej fufu.

Składniki:
banany zielone (plantany)* 100%
* certyfikowany składnik ekologiczny

Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna: 1510 kJ / 355 kcal
Tłuszcz: 0,3 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
Węglowodany: 81 g
- w tym cukry: 74 g
Błonnik: 5,7 g
Białko: 4,1 g
Sól: 0,1 g

Informacja alergenna:
Może zawierać alergeny: zboża zawierające gluten, orzechy, soję, seler i sezam.

Kraj producenta: Polska
Kraj pochodzenia składników: Sri Lanka
Certyfikat: BIO

 Mąka bananowa ma niski indeks glikemiczny, dzięki czemu mogą ją spożywać diabetycy. Zaletą mąki tego typu jest też duża zawartość skrobi, co sprawia, że uczucie sytości się przedłuża. Mąka bananowa nie ma smaku, dzięki czemu może być dodawana do różnych potraw bez obawy, że wszystkie będą smakowały jak tropikalne owoce. Łatwo rozpuszcza się w płynach.

Brak komentarzy od klienta w tym momencie.