Koszyk

Brak produktów

Dostawa 0,00 zł
Suma 0,00 zł

Koszyk Dalej

Wysyłka
eBiuletyn-Newsletter

Szukaj

MAKARON JAGLANY FUSILLI ŚWIDEREK BEZGLUTENOWY BIO 250 G - FABIJAŃSCY

13,90 zł

MAKARON JAGLANY FUSILLI ŚWIDEREK BEZGLUTENOWY BIO 250 G - FABIJAŃSCY



Makaron bezglutenowy jaglany BIO świderek 250g Fabijańscy

Skład: ekologiczna mąka jaglana 100% pochodząca z certyfikowanej uprawy ekologicznej.

Makaron jaglany świderek (fusilli).

Woda źródlana - krystalicznie czysta, ze źródła Kapella wypływającego w Górach Kaczawskich w Sudetach, naturalnie filtrowana przez skały wapienne, osadowe sprzed 300 milionów lat.

Dlaczego woda źródlana, a nie kranówka?
Wszystko co znajduje się w wodzie, pozostaje po wysuszeniu w makaronie...

Różnice kolorystyczne i smakowe:
Rośliny, z których wytwarzane są makarony Fabijańscy pochodzą z małych ekologicznych upraw. Dzięki temu możemy cieszyć się subtelnymi różnicami smakowymi każdej partii makaronu, a także podziwiać różnorodność kolorystyczną.

BIOpolski produkt

Informacja alergenna: produkt naturalnie bezglutenowy, natomiast może zawierać śladowe ilości glutenu.

Wartości odżywcze:

  • Wartość energetyczna 1514kJ/357 kcal
  • Tłuszcz 3,2g
  • Kwasy tłuszczowe nasycone 0,5g
  • Węglowodany 70g
  • Cukry 0,5g
  • Błonnik 1,9g
  • Białko 11g
  • Sól 0g

Sposób przygotowania:

Zagotuj dużą ilość wody, na całe opakowanie makaronu 4-6 litrów. Wody ma być tyle, tak aby makaron pływał w niej swobodnie podczas gotowania.
Osolić wodę wedle uznania, dodać odrobinę oleju roślinnego.
Do mocno gotującej się wody wrzuć makaron, zamieszaj i gotuj do miękkości: 5-7 min., al dente: 4min.
W trakcie gotowania nie mieszać makaronu.
Odcedź, przelej zimną wodą i rozkoszuj się smakiem wspaniałego makaronu.
Smacznego!

 DANE TECHNICZNE

Bezglutenowe Tak
Bezglutenowe z certyfikatem Nie
BIO / EKO Tak
Bez białego cukru Tak
Bezmleczne Tak
Bez jajek Tak

Brak komentarzy od klienta w tym momencie.