Koszyk

Brak produktów

Dostawa 0,00 zł
Suma 0,00 zł

Koszyk Dalej

Wysyłka
eBiuletyn-Newsletter

Szukaj

Mąka orkiszowa typ 680 - 1000g

7,50 zł

Mąka orkiszowa typ 680 - 1000g

Na terenie zakładu konfekcjonowane są produkty zawierające: gluten, orzechy, nasiona sezamu i produkty pochodne.

Uprawą orkiszu Europejczycy zajmowali się przez wiele lat, jednak został on wyparty przez uprawę pszenicy pospolitej. Obecnie zainteresowanie nim znów wzrosło, ze względu na bogactwo składników mineralnych, białek i witamin w nim zawartych.

Typ 680 to jasny typ mąki orkiszowej, którego można używać do wypieków w kuchni. Jest przydatna do produkcji pełnowartościowego pieczywa. Powstaje w wyniku pełnego przemiału oczyszczonych ziaren pszenicy orkiszowej. 

Chleb upieczony z mąki orkiszowej jest niezwykle smaczny i pachnący, a co ważne, nie kruszy się. Orkisz zawiera więcej niż pozostałe mąki NNKT, czyli niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych. 

Mąka orkiszowa jest źródłem m.in.: witaminy A, PP, E, B, kwasu krzemowego, selenu, cynku, miedzi i białka.

 

 

STOSOWANIE

 

Mąka orkiszowa nadaje się do:

- do wypieku chleba

- do ciast

- do wyrobu domowego makaronu

- do lepienia pierogów

- do naleśników

 

SKŁADNIKI

 

Składniki: mąka orkiszowa typ 680

„Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej

(8 400 kJ/2 000 kcal)”.

 

INFORMACJE DODATKOWE

Brak komentarzy od klienta w tym momencie.