Koszyk

Brak produktów

Dostawa 0,00 zł
Suma 0,00 zł

Koszyk Dalej

Wysyłka
eBiuletyn-Newsletter

Szukaj

BIO Cukier kokosowy 250g

15,00 zł

BIO Cukier kokosowy 250g

Składniki: Cukier kokosowy z wyselekcjonowanych kwiatów Cocos nucifera.

BIO cukier kokosowy, to produkt ekologiczny, co oznacza, że aż 95% zawartych w nim składników jest ekologicznych. Cukier kokosowy wytwarzany jest z soku pąków kwiatowych palmy kokosowej zwanej “drzewem życia”. Wyglądem przypomina brązowy cukier, jednak jest od niego o wiele smaczniejszy i posiada mnóstwo walorów odżywczych.

Cukier z palmy kokosowej bogaty jest w minerały i witaminy cenne dla naszego organizmu m.in.: potas, żelazo, magnez, cynk a także witaminę C i witaminy z grupy B, które korzystnie wpływają na pracę układu nerwowego, immunologicznego i krwionośnegoPąki kwiatów kokosa, z których produkuje się cukier stanowią bogactwo naturalnych przeciwutleniaczy, aminokwasów, kwasu octowego i enzymów. Cukier kokosowy jest produktem naturalnym i nie zawiera sztucznych barwników. Posiada on niższy indeks glikemiczny, niż tradycyjnie używany w Polsce cukier biały. Jest słodki, a w smaku przypomina karmel lub toffi.

 

STOSOWANIE

 

Cukier kokosowy używać można w kuchni na co dzień, do słodzenia kawy i herbaty, do wyrobu ciastek, wypieków oraz koktajli. W indyjskiej kuchni stosowany jest do różnych kaw, ciastek i deserów. Nadaje daniom niepowtarzalnego smaku i aromatu. Jest doskonałą alternatywą dla cukru trzcinowego.  Stosowany jest np. do zrównoważenia słonego smaku ryb oraz do dań typu curry i sosów. Cukier z palmy kokosowej z powodzeniem zastąpi posypkę na wypiekach i doskonale skomponuje się z daniami pikantnymi. 

 

SKŁADNIKI

 

Brak komentarzy od klienta w tym momencie.