Koszyk

Brak produktów

Dostawa 0,00 zł
Suma 0,00 zł

Koszyk Dalej

Wysyłka
eBiuletyn-Newsletter

Szukaj

OLEJEK CEDROWY

12,00 zł

OLEJEK CEDROWY

Eteryczny Olejek Cedrowy otrzymany z odmiana cedru zwanego Virginia od stanu, w którym sa największe uprawy. Olejek jest silnym antyseptykiem. Olejek Cedrowy łagodzi: bronchit, katar, zapalenie pęcherza, cellulit, łojotok, łupież, przetłuszczanie się skóry i włosów. Opakownie - 9 ml.

Szczegóły

Olejek Cedrowy,  INCI: Cedrus Atlantica Oil

Eteryczny Olejek Cedrowy.
Produkcja - Dr Beta.

Olejek cedrowy Dr Beta pochodzi z Ameryki Północnej. Północnoamerykańska odmiana cedru zwanego Virginia od stanu, w którym sa największe uprawy. Olejek jest silnym antyseptykiem. Olejek Cedrowy łagodzi: bronchit, katar, zapalenie pęcherza, cellulit, łojotok, łupież, przetłuszczanie się skóry i włosów.

Sposób otrzymywania: Olejek cedrowy otrzymuje się poprzez destylację z parą wodną drobnych kawałków lub pyłu z drzewa cedrowego.  

Kraj pochodzenia: Maroko, Ameryka Pn.

Właściwości: Przeciwwirusowy, przeciwbólowy, silny antyseptyk.  

Zastosowania: Olejek cedrowy stosuje się w terapii przeziębienia, kaszlu, bronchicie, katarze, reumatyzmu, artretyzmu, zapalenia pęcherza. Inne: trądzik, infekcje skóry, łojotok, łupież, przetłuszczanie się skóry i włosów.

Przeciwwskazania: Olejek o silnym działaniu, nie przekraczać 2 kropli na zabieg.

Dla przyszłej Mamy: Brak inny przeciwwskazań.

Czy wiesz, że
Właściwości olejku cedrowego znane były już 3 tys. lat p.n.e! Olejek był używany do balsamowania mumii, a z drzewa cedrowego budowano samodezynfekujące się świątynie, ponieważ wydzielający się ze ścian olejek przez wiele lat zapobiegał rozprzestrzenianiu się bakterii i wirusów. Często bywa zastępowany odmianą Wirginia z Ameryki.

Olejek Eteryczny Cedrowy jest w 100% naturalny.

Brak komentarzy od klienta w tym momencie.