Koszyk

Brak produktów

Dostawa 0,00 zł
Suma 0,00 zł

Koszyk Dalej

Wysyłka
eBiuletyn-Newsletter

Szukaj

OLEJEK JODŁOWY

14,90 zł

OLEJEK JODŁOWY

Otrzymywany z jodły syberyjskiej, znany z nazwy rosyjskiej jako " olejek pichtowy". Olejek Pichtowy łagodzi: infekcje, przeziębienie, kaszel, astmę.

Szczegóły



Olejek Jodłowy Olejek Pichtowy
Produkcja - Dr Beta.

Olejek Jodłowy INCI: Abies Alba/Abies Sibirica Oil

Sposób otrzymywania: Olejek jodłowy otrzymuje się poprzez destylacje z parą wodną igieł i gałązek jodły białej lub jodły balsamicznej.

Jodła biała rośnie głównie w klimacie umiarowym w Europie, Azji i Ameryce.
Jodłę balsamiczną może spotkać w zielonych lasach kanadyjskich. 

Najbardziej popularnym jest jednak olejek otrzymywany z jodły występującej w tajdze syberyjskiej, tzw Olejek Pichtowy.

Właściwości: Odkażające, wykrztuśne i przeciwbólowe.

Zastosowania: Olejki jodłowe cenione są przede wszystkim ze względu na swój niepowtarzalny ciepły leśny zapach, co sprawia, że znajdują one szerokie zastosowanie w wyrobach toaletowych i w chemii gospodarczej. W aromaterapii ze względu na ograniczoną dostępność stosowane są dosyć rzadko.

Przeciwwskazania: Nieuzasadnione jest przypisywanie olejkowi jodłowemu właściwości leczniczych na prawie wszystkie choroby, z nowotworową włącznie i to na dodatek przy stosowaniu doustnym. Takie informacje podają niektóre firmy powołując się na bardzo mało wiarygodne „badania” rosyjskie, nieznane w światowej literaturze fachowej.   

Dla przyszłej Mamy: Brak przeciwwskazań

Czy wiesz, że
Olejek z jodły syberyjskiej, popularnie zwany Olejkiem Pichotwym, jest bardzo popularny w medycynie ludowej na Syberii. Na tych terenach uważa się, że jest idealnym lekiem na prawie wszystkie ludzkie dolegliwości a w szczególności przy leczeniu schorzeń górnych dróg oddechowych metodami inhalacji. Ta ostatnia informacja jest potwierdzona badaniami. Do pozostałych trzeba podchodzić ostrożnie.

Olejek eteryczny jodłowy Dr Beta ( jak i wszystkie pozostałe nasze olejki) jest w 100% naturalny.

Brak komentarzy od klienta w tym momencie.