Koszyk

Brak produktów

Dostawa 0,00 zł
Suma 0,00 zł

Koszyk Dalej

Wysyłka
eBiuletyn-Newsletter

Szukaj

OLEJEK LAWENDOWY

15,90 zł

OLEJEK LAWENDOWY

 Olejek lawendowy łagodzi: napięcia nerwowe, bezsenność spowodowaną zdenerwowaniem, bóle reumatyczne, nadciśnienie, otyłość, stany zapalne skóry, grzybice, wypadanie włosów. 

Szczegóły

 

Olejek Lawendowy. 
Produkcja - Dr Beta.

Olejek lawendowy pochodzi z francuskiej Prowansji. Jeden z najcenniejszych w aromaterapii o wielu różnorodnych własnościach terapeutycznych. Olejek lawendowy łagodzi: napięcia nerwowe, bezsenność spowodowaną zdenerwowaniem, bóle reumatyczne, nadciśnienie, otyłość, stany zapalne skóry, grzybice, wypadanie włosów.

Olejek Lawendowy INCI: Lavandula Angustifolia Oil

Sposób otrzymywania: Olejek lawendowy otrzymuje się przez destylację z parą wodną rozwiniętych kwiatów ściętych wraz z częścią łodyg.

Kraj pochodzenia: Najpopularniejsze odmiany produkowane są w Bułgarii i we Francji.

Właściwości: Silny antyseptyk, uspakajający, obniża ciśnienie krwi, reguluje gospodarkę płynami.

Zastosowania: We współczesnej aromaterapii wykorzystywany jest jako środek antyseptyczny i przyśpieszający gojenie się ran, oparzeń i podrażnień skóry. Olejek lawendowy ma działania uspokajające, obniża ciśnienie krwi i stosuje się go w walce z depresją, lękami, zmęczeniem, irytacją, czy napięciami nerwowymi. Doskonały również przy bólach reumatycznych, mięśniowych jak również przy nadciśnieniu, otyłości, cellulite czy żylakach. Polecany również kobietom cierpiącym na bóle menstruacyjne czy migreny. Inne: katar, grypa, stany zapalne gardła i zatok, stany zapalne skóry, egzemy, trądzik, rozstępy skóry, grzybice (stóp, organów płciowych i inne), suchy łupież, wypadanie włosów.

Przeciwwskazania: Nie stosować w okresie ciąży.

Dla przyszłej Mamy: Nie stosować w okresie ciąży, szczególnie po przebytym poronieniu.

Czy wiesz, że? Lawenda uprawiana jest nie tylko w Prowansji ale również w Polsce ( m.in. w Gostyniu w województwie Poznańskim jak i na Mazurach).

Olejek lawendowy jest w aromaterapii podstawowym olejkiem uspakajającym.  

Olejek eteryczny lawendowy Dr Beta ( jak i wszystkie pozostałe nasze olejki) jest w 100% naturalny.

Brak komentarzy od klienta w tym momencie.