Koszyk

Brak produktów

Dostawa 0,00 zł
Suma 0,00 zł

Koszyk Dalej

Wysyłka
eBiuletyn-Newsletter

Szukaj

OLEJEK PACZULOWY

19,50 zł

OLEJEK PACZULOWY

 Olejek Paczulowy łagodzi: cellulit, stany lękowe, depresje, stany zapalne skóry, łupież, ropiejące rany i skaleczenia (otarcia), odstrasza owady. 

Szczegóły

 

Olejek Paczulowy.
Produkcja - Dr Beta.

Olejek paczulowy Dr Beta pochodzi z Indonezji. Jego suchy, drzewny zapach był w przeszłości wykorzystywany do odstraszania moli. 

Olejek Paczulowy łagodzi: cellulit, stany lękowe, depresje, stany zapalne skóry, łupież, ropiejące rany i skaleczenia (otarcia), odstrasza owady.


Olejek Paczulowy,  INCI: Pogostemon Cablin Oil

Sposób otrzymywania: Olejek paczulowy otrzymuje się przez destylację z parą wodną liści ziela brodźca palczatki.

Kraj pochodzenia: Indonezja, wyspy Mauritusa i Reunion.

Właściwości: Antyseptyczny, łagodnie pobudzający, reguluje gospodarkę wodną, odstrasza owady.

Zastosowania: Olejek paczulowy stosuje się w terapii różnego rodzaju schorzeń skóry: infekcje i stany zapalne skóry, trądzik, grzybice, egzemy, łupież, rany. Inne: cellulite, schorzenia dróg moczowych, apatia, zniechęcenie, stany lękowe, depresje.

Przeciwwskazania: Olejek o silnym działaniu, nie stosować więcej niż 2 krople na jeden zabieg.

Dla przyszłej Mamy: Brak innych przeciwwskazań.

Czy wiesz, że...
Olejek paczulowy ma charakterystyczny, mocny, drzewny zapach. Nasze Babcie układały w szafach woreczki wypełnione suszonym zielem w celu zwalczania moli. W czasach kolonialnych XIX w paczuli powszechnie używano do perfumowania tkanin eksportowanych z Indii zarówno dla miłego zapachu jaki i przeciwko molom i innym szkodnikom, stąd zapach paczuli był symbolem elegancji i bogactwa.

 

Olejek eteryczny paczulowy Dr Beta ( jak i wszystkie pozostałe nasze olejki) jest w 100% naturalny.

Brak komentarzy od klienta w tym momencie.