Płatki śniadaniowe zawierają wapń i żelazo, są też bogatym źródłem błonnika, który reguluje przemianę materii. Produkt przeznaczony jest przede wszystkim dla osób chorych na celiakię, bądź z nietolerancją glutenu.
Płatki śniadaniowe zawierają wapń i żelazo, są też bogatym źródłem błonnika, który reguluje przemianę materii. Produkt przeznaczony jest przede wszystkim dla osób chorych na celiakię, bądź z nietolerancją glutenu.
Płatki owsiane bezglutenowe ZWYKŁE
Składniki: 100% płatki owsiane.
Wartość energetyczna:
-368kcal/1522kJ
Wartość odżywcza w 100g:
- tłuszcz 7.0g
- w tym nasycone 1.0g
- węglowodany 60,5g
- w tym cukry 1,1g
- białko 10,3g
- błonnik 8,3g
- sól 0,003g
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Zagotować 500 ml wody lub mleka, następnie wsypać 60 g płatków. Całość gotować 2-3 minuty na małym ogniu, często mieszając.
Ekologiczne PŁATKI OWSIANE BEZGLUTENOWE ZWYKŁE - PIĘĆ PRZEMIAN to produkt bezglutenowy i całkowicie naturalny. Doskonale nadaje się do gotowania i wypieków, także do posiłków na mleku lub wodzie. Płatki śniadaniowe zawierają wapń i żelazo, są też bogatym źródłem błonnika, który reguluje przemianę materii. Produkt przeznaczony jest przede wszystkim dla osób chorych na celiakię, bądź z nietolerancją glutenu.
Brak komentarzy od klienta w tym momencie.