Koszyk

Brak produktów

Dostawa 0,00 zł
Suma 0,00 zł

Koszyk Dalej

Wysyłka
eBiuletyn-Newsletter

Szukaj

Kasza jaglana 500 g

5,00 zł

Kasza jaglana 500 g



Składniki: kasza jaglana

„Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ/2 000 kcal)”.

 

STOSOWANIE

Kasza jaglana przyrządzona w niewłaściwy sposób może mieć gorzki smak. Dobrze przygotowana kasza komponuje się zarówno z daniami słonymi, jak i słodkimi. 

Gotuje się ją w proporcji: 2 szklanki wody na 1 szklankę kaszy. Kasza uprzednio powinna być wymoczona, by pozbyć się smaku goryczki. Wypłukaną lub wymoczoną kaszę wrzucamy na wrzątek, z dodatkiem soli oraz 1 łyżki oleju. W momencie, gdy już woda wsiąknie w ziarno (po około 15 minutach), wyłączamy źródło ciepła i przykrywamy naczynie na kilka minut. Tak przygotowana kasza jest gotowa do spożycia lub dalszej obróbki.

Dla bezpieczeństwa informujemy, że na terenie zakładu konfekcjonowane są produkty zawierające gluten.

Brak komentarzy od klienta w tym momencie.