Koszyk

Brak produktów

Dostawa 0,00 zł
Suma 0,00 zł

Koszyk Dalej

Wysyłka
eBiuletyn-Newsletter

Szukaj

Ananas liofilizowany 30g

8,90 zł

Ananas liofilizowany 30g



Ananas jest smacznym, ale i zdrowym owocem. Poza innymi cennymi  składnikami takimi jak witaminy, minerały, kwasy owocowe ananas zawiera bromelainę, która wg wielu naukowych źródeł ma właściwości:

  • Przeciwzapalne
  • Przeciwbólowe
  • Odchudzające
  • Zwalczające infekcje dróg oddechowych – rozszerza wydzielinę oskrzelową
  • Zwalcza osteoporozę



Ponadto ananasy mają działanie moczopędne, przeciwrobacze, wspomagają pracę układu trawiennego oraz odpornościowego. 

Teraz możesz cieszyć się swoimi ulubionymi owocami przez cały rok dzięki liofilizacji. 

Produkty uzyskane tą metodą w pełni zachowują właściwości świeżych owoców: smak, zapach i wartości odżywcze.

Zastosowanie:

Ananasy liofilizowane to doskonała przekąska. Sprawdzą się również jako dodatek do:

  •           musli śniadaniowych
  •           kompotów
  •           deserów, ciast, galaretek, budyniu
  •           kaszek i przekąsek owocowych dla dzieci
  •           herbat owocowych

Możliwości zastosowania liofilizatów jest bardzo szerokie. Można je stosować jako samodzielną przekąskę oraz dodatek  do wszelkiego rodzaju dań i napojów.

Sposób użycia:

Po otwarciu w zależności od zastosowania można owoce (po prostu zjeść) lub:

  •           nasączyć wodą – wtedy odzyskają one pierwotny kształt
  •           możesz spożywać owoce również na sucho jako oryginalną i zdrową przekąskę
  •           dodać do muesli, kaszki, galaretki lub herbaty – wtedy suche owoce wchłoną wilgoć z przygotowywanego dania

Przechowywanie:

Liofilizowane produkty należy przechowywać w suchym miejscu  i w szczelnym opakowaniu. Po rozpakowaniu produkt bardzo szybko chłonie wilgoć i może stracić swoje właścicwości

Waga netto: 30g

KILKA SŁÓW O LIOFILIZACJI:

Proces liofilzacji polega na usunięciu wody z produktów z zamrożonych produktów w warunkach próżniowych.

Podstawowy proces liofilizacji  składa się z trzech etapów:

  1.        Zamrożenie poduktu
  2.        Liofilizacja w warunkach próżniowych
  3.        Suszenie ostateczne

Zalety konserwacji produktów metodą liofilizacji:

Produkty zachowują pierwotny kształt, kolor, aromat oraz ok 95% wszystkich cennych składników odżywczych.

Liofilizacji poddaje się wyłącznie wyselekcjonowane i najświeższe produkty. Nieświeże produkty nie wytrzymują procesu liofilizacji!

Wszystkie produkty poddane liofilizacji ważą bardzo niewiele – zwykle jest to ok 10-20% pierwotnej wagi produktu.

Brak komentarzy od klienta w tym momencie.