Koszyk

Brak produktów

Dostawa 0,00 zł
Suma 0,00 zł

Koszyk Dalej

Wysyłka
eBiuletyn-Newsletter

Szukaj

MĄKA Z TAPIOKI

10,50 zł

MĄKA Z TAPIOKI

Tapioka to skrobia pozyskiwana z korzenia manioki - jest to najbardziej wartościowa część tej rośliny. To produkt bezglutenowy, wegański, hipoalergiczny. Nie posiada charakterystycznego smaku ani zapachu, co sprawia, że śmiało możemy dodawać ją do potraw bez obawy, że zmieni ich smak.

Szczegóły



Tapioka to skrobia pozyskiwana z korzenia manioki - jest to najbardziej wartościowa część tej rośliny. To produkt bezglutenowy, wegański, hipoalergiczny. Nie posiada charakterystycznego smaku ani zapachu, co sprawia, że śmiało możemy dodawać ją do potraw bez obawy, że zmieni ich smak.

Maniok to krzew rosnący w Boliwii, Paragwaju, Tajlandii. To jedna z najpopularniejszych roślin uprawianych w Azji, Afryce i Ameryce, znana od wieków. Uprawę manioku rozpoczęli brazylijscy Indianie setki lat temu.

Mąka z tapioki używana jest do produkcji produktów bezglutenowych. To jedna z najbardziej popularnych produktów wegańskich. Nie posiada charakterystycznego smaku ani zapachu. Maka z tapioki jest bezglutenowa i nie powoduje alergii. 


Informacje dotyczące właściwości oraz działania oferowanego produktu zostały przygotowane na podstawie materiałów ogólnodostępnych.

 

STOSOWANIE

- do wypieku chleba (jest to najpopularniejszy chleb w Brazylii)

- do puddingu

- do zagęszczania zup, sosów

- do wyrobu niektórych deserów

- najczęściej używana w danich kuchni azjatyckiej 

Brak komentarzy od klienta w tym momencie.